vendredi 6 février 2009

Le foie gras буюу галуу ,нугасны элэг

Францчуудын баяр ёслолоор өргөн хэргэлдэг хамгийн амттай зүйлийн нэг бол Foie gras юм.

Foie gras-г галуу болон нугасны элэгээр хийдэг Европын хамгийн том үйлдвэрлэгч нь Франц улс юм.

Foie gras нь хамгийн анх Египтээс гаралтай. Галуу болон нугасны элэгийг нарийн аргаар буюу тослог , эрдэнэ шишийн чихэрээр таргалуулж хийдэг хаана ч байхгүй сайхан амттай зүйл юмаа.

Foie gras -г Sauternes цагаан винотой ууж идвэл тохиромжтой

Foie gras-г салатанд, хатаасан пиг жимстэй, хайдсан талхтай голчлон иддэг ,өөр олон төрлийн хоолонд ордог нарийн боовны орцонд ч ордог байна.

Aucun commentaire: