Францчуудын баяр ёслолоор өргөн хэргэлдэг хамгийн амттай зүйлийн нэг бол Foie gras юм.
Foie gras-г галуу болон нугасны элэгээр хийдэг Европын хамгийн том үйлдвэрлэгч нь Франц улс юм.
Foie gras нь хамгийн анх Египтээс гаралтай. Галуу болон нугасны элэгийг нарийн аргаар буюу тослог , эрдэнэ шишийн чихэрээр таргалуулж хийдэг хаана ч байхгүй сайхан амттай зүйл юмаа.
Foie gras -г Sauternes цагаан винотой ууж идвэл тохиромжтой
Foie gras-г салатанд, хатаасан пиг жимстэй, хайдсан талхтай голчлон иддэг ,өөр олон төрлийн хоолонд ордог нарийн боовны орцонд ч ордог байна.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire