Францд нийтдээ 350-400 төрлийн бяслаг хийдэг ямааны сүүний, хонины сүүны, үхрийн сүүний сарлагийн сүүний бяслагууд илбэг. Дотороо олон янз:
-Нялцгай түрхэж иддэг Vache qui rit
- Шинэ бяслаг Chavroux
- Дотороо зөөлөн нялцгай гадуураа зөөлөн бүрхүүлтэй Camembert
- Дотороо зөөлөн гадрын угаасан Munster
-Хөгцтэй Roquefort
- Шахсан бологосон Gruyere
- Шахсан түүхий Cantal
- Ямааны Selles-sur-cher
Бяслагийг сэндвич хийж, халааж зуушинд , хайлуулаад дотор нь янз бүрийн юм дүрж идэж болно мөн хамгийн түгээмэл нь олон янзын бяслаг царан дээр тавиж дэгүстат хийж иддэг.
Бяслагыг төрөлөөс нь хамаарч вино сонгодог :
Жишээ нь: Camembert , Pont d`eveque -д улаан вино тохирдог
Chevres , Cantal, Comte -д Цагаан вино уувал тохирно
Хөгцтэй бяслагт Чихэрлэг вино
Munster -т Алзасын винонууд тус тус тохирно
Ямар бяслаг аль хотоос гаралтайг доорх зургаас харж болно.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire