Jambon=гахайны утсан ,болгосон, түүхий, хатаасан гуяны махыг хэлнэ.
Франц, Испани, Итали, Англи, Португалын зэрэг орнууд өөрсдийн уламжлаж ирсэн жорын дагуу Jambon-ыг бэлтгэдэгээрээ дэлхийд алдартай юм.
Гол технологи нь гахайн гуяны махыг давслаж байгаад газар газар өөрсдийн жороор амтлаж хатаадаг юм.
Хамгийн багадаа Сэггано гэгч Jambon-ыг 18-24 сар хатаадаг.
Парисын дээд зэргийн Jambon-ыг бэлтгэхдээ гуяны махыг яснаас нь салгаад хэвэнд оруулж цанадаг.
Түүхийгээр нь давсалж хатаасан Jambon нь дотороо олон янз байдаг ба анх Foret Noir-д хийсэн болно.
Дэлхийн хамгий үнэтэй Jambon бол Испаний Bellotaгы jambon юм байна Maldonado "Reserva Alba Quercus 2006" 6,5кг орчим нь 1799,74 евроны үнэтэй
Jambon-тай амархан жоруудаас:
Түрхдэг бяслагтай гахайн утсан мах .
элдсэн талхтай гахайн махны ороомог.
амтат гуатай утсан гахайн махны ороомог.
Жимстэй түүхийгээр нь утсан мах
Ананастай гахайн утсан мах
Нялцгай бяслагтай өргөст хэмхтэй гахайн утсан мах .
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire