dimanche 4 octobre 2009

Далайн байцааны шөл

Далайн байцааны шөл

Солонгосоор miyeokguk 멱국 미멱 국 энэ шөл нь хүний биед маш сайн төрсөн өдөрөөр хийж иддэг заншилтай юм байна.

Мөн бүх Солонгос эмэгтэйчүүд төрсний дараа далайн байцааны шөлийг бүтэн 3 долоо хоног уудаг заншилтай. Эмэгтэй хүний саванд маш сайн гэсэн, би бол хааяа уух дуртай анх уухад тиймч амттай бишлдээ гэхдээл эмэгтэй хүнд маш сайн эддээ!!!

эхлээд ийм хуурай годойсон хатсан замаг бий тэгээд үүнээс хэдхээнийг дэвтээмэгц томроод ихсэнэ.

энэ миог нь ким буюу кимбабны байцаанаас өөр өргөн зузаан байдаг.

За ингээд миогтой шөлний жор

-10г миог

- 2хоолны том аягаар ус

- 2 хумс сармис

- 1амны жижиг халбага сэзамын тос

- 1 амны жижиг халбага soy sauce

- бага зэрэг давс

Бэлтгэх арга

Эхлээд хүйтэн усанд далайн байцаагаа 1цаг дэвтээнэ түргэн бэлтгэхийг хүсвэл халуун бүлээн усанд 10 минут дэвтээнэ.

Тэгээд байцаагаа шүүж аваад усыг нь асгалгүй хадгална.

Сармисаа нарийн жижиг хирчнэ.

Нэг саванд сэзамын тосоо зөөлөн гал дээр хийж халаагаад шүүж авсан байцаагаа хийж цайвар болтол шарна. Дээрээс нь байцаа дэвтээсэн усаа хийж буцалгана. Тэгээд soy sauce сармисаа хийж маш зөөлөн гал дээр 30минутаас 1цаг буцалгана.

Уухыхаа өмнө давс болон сэзамйн тос бага зэрэг нэмнэ.

Та өөрийн дуртай юмнуудаа нэмж хийж болно мах, дүфү, гурил, сонгино, будаа , кимчи зэргийг хийж болно.

Aucun commentaire: