dimanche 4 octobre 2009

La Raclette

La Raclette

Raclette Монголоор бол бяслагыг хайлуулан төмсөн дээр тавиж олон төрлийн гахайн утсан махтай голчлон зооглодог их амархан хоол юм. Бяслаг нь бол үхрийн түүхий сүүгээр хийсэн Швецар Canton de Valais -гийн бяслаг голчлон хэргэлдэг ...

за ер нь тэгээд их амархан дөө олуулаа тойрч суугаад л... Болж өгвөл тэр бяслаг хайлуулдаг багажтай бол их зүгээр байхгүй бол зүгээрл ил мах шардаг шарагчин дээр хайлуулхад болно. Бас жижиг аяганд хийгээд шарах шүүгээ эсвэл пийчиндээ хийж хэдхэн секунд болходл хайлчихна!

- 500г бяслаг

- 500г хальстайн чанасан төмс

- давсалсан өргөст хэмх

- давсалсан цагаан сонгино

- цагаан мөөг

- 2-3 төрлийн утсан гахайн мах

- салатны байцаа

Чанасан төмсөө голоор нь нэг хувааж дээрээс нь хайлуулсан бяслагаа гойжуулна.

Хажууд нь салатныхаа байцаагаар соустай холиж салат хийвэл зүгээр.

Мөөгөө нимгэн хирчээд шараарай!

Цагаан вино илүү тохиромжтой !

Bonne Appetit!

Aucun commentaire: