tag:blogger.com,1999:blog-30771059793312547282024-02-20T18:46:12.150-08:00Амттай блогodnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.comBlogger78125tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-51624820829566715562009-10-04T20:28:00.001-07:002009-10-04T20:28:41.225-07:00La RacletteLa Raclette <!--break--> Raclette Монголоор бол бяслагыг хайлуулан төмсөн дээр тавиж олон төрлийн гахайн утсан махтай голчлон зооглодог их амархан хоол юм. Бяслаг нь бол үхрийн түүхий сүүгээр хийсэн Швецар Canton de Valais -гийн бяслаг голчлон хэргэлдэг ... за ер нь тэгээд их амархан дөө олуулаа тойрч суугаад л... Болж өгвөл тэр бяслаг хайлуулдаг багажтай бол их зүгээр байхгүй бол зүгээрл ил odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-46528313694218917912009-10-04T20:27:00.001-07:002009-10-04T20:27:57.697-07:00CrepeCrepe <!--break--> Сүүлийн үед зав муутай байлаа уучлалт хүсье! Ингээд өнөөдөрийн жор бол крэп - 250г гурил - 4ш өндөг - хагас литр сүү (сүүнийхээ талыг сүүн крэмээр орлуулвал илүү гоё болдог) - 1 чимх давс - 50г масло - 1 уут ванильтай э/ч - 5сл буюу амны том халбагаар 1 Рүм дарс Эхлээд гурил зуурах саванд гурил болон өндөгөө хийнэ Дээрээс нь сүүгээ бага багаар хийнгээ хутгагчаараа хутган odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-68991304299888123622009-10-04T20:26:00.000-07:002009-10-04T20:27:04.342-07:00Korean PancakeKorean Pancake <!--break--> Энэ бол дан ногоороор хийсэн Солонгос маягийн ганбир энд амьдардаг хүмүүс сайн мэдэх байх гэхдээ тэгэж ингэж хийдгийн гээд бас битгий намайг шүүмжлээд байгаарай би өөрийнхөө хийдгээр хийсэн шүү! За энэ удаагийхт Лууван , ногоон сонгино, улаан лооль, урт ногоон сонгино, халуун чинжүү хийлээ бас кимчитэй хийвэл их гоё болдог. За энэ гурилыг устай хольж хутгаад шингэвтэр odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-73953992849387589202009-10-04T20:22:00.000-07:002009-10-04T20:26:18.544-07:00Далайн байцааны шөл <!--break--> Далайн байцааны шөлСолонгосоор miyeokguk 멱국 미멱 국 энэ шөл нь хүний биед маш сайн төрсөн өдөрөөр хийж иддэг заншилтай юм байна. Мөн бүх Солонгос эмэгтэйчүүд төрсний дараа далайн байцааны шөлийг бүтэн 3 долоо хоног уудаг заншилтай. Эмэгтэй хүний саванд маш сайн гэсэн, би бол хааяа уух дуртай анх уухад тиймч амттай бишлдээ гэхдээл эмэгтэй хүнд маш сайн эддээ!!! эхлээд ийм odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-38675520069891580342009-03-19T22:32:00.002-07:002009-03-19T22:33:35.590-07:00Мини Эклер <!--break--> Төрсөн өдөрөөр хийсэн эклерний жорыг тавилаа. Эклер - 4ш өндөг - 100гр масло - 1 чимх давс - 1/4 ус - 200гр гурил - 1ш өндөгний шар Эхлээд усаа гал дээр тавьж давс, масло 2тойгоо буцалгана. Дээрээс нь гурилаа шигшээд намуухан хийгээрэй тэгээд модон хутгуураас сайн хутгана ,гурил маань нэг хэвэнд ормогц гал дээрээс авч өөр саван хийгээд 4ш өндөгийг нэг нэгээр нь хийнэ ( нэгийг odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-77465995806232656942009-03-19T22:32:00.001-07:002009-03-19T22:32:36.626-07:00Үхрийн махыг дарах жор <!--break--> Мах дарах 2 арга зааж өгье! Эхний жор - 125мл цуу (виноны) - 125мл ургамалын тос - тал цайны халбага давс - тал цайны халбага перец - 1 цайны халбага хуурай гич - 1 цайны халбага Worcerstershire - 1/2мл табаско - 4-5 хумс сармис Та энэ бүгдыг нийлүүлж хутгаад үхрийн махан дээрээсээ гойжуулж махтайгаа холиод 24цаг дарна 6цаг тутамд холих хэрэгтэй. 2дохь жор жаахан чихэрлэг - 156мл odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-38943471765742733522009-03-19T22:31:00.001-07:002009-03-19T22:31:53.149-07:00Амтлаж шарсан хурганы нуруу <!--break--> - 2 ширхэг хурганы нуруу - 1ш ягаан жижиг сонгино - сармис - Тимян - Персил - Базилик - оливын тос - давс, перец - улаан вино Эхлээд махаа дарна : Тавган дотор 2 нимгэн хирчсэн нуруугаа тавиад оливын тосоор 2талыг нь тослоно , дээрээс нь амтлагч ногоонуудаараа амтлана( тимяны навч , жижиглэн хирчсэн персил ) сармис, сонгино жижиглэн хирчиж тавина тэгээд давс, перец цацна дээрээс ньodnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-2630337664867975172009-03-19T22:30:00.000-07:002009-03-19T22:31:00.816-07:00Jambon-Гахайн гуяны мах <!--break--> Jambon=гахайны утсан ,болгосон, түүхий, хатаасан гуяны махыг хэлнэ. Франц, Испани, Итали, Англи, Португалын зэрэг орнууд өөрсдийн уламжлаж ирсэн жорын дагуу Jambon-ыг бэлтгэдэгээрээ дэлхийд алдартай юм. Гол технологи нь гахайн гуяны махыг давслаж байгаад газар газар өөрсдийн жороор амтлаж хатаадаг юм. Хамгийн багадаа Сэггано гэгч Jambon-ыг 18-24 сар хатаадаг. Парисын дээд зэргийн odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-80591800483731840872009-03-19T22:29:00.001-07:002009-03-19T22:29:53.980-07:00Vermouth-тай коктейль <!--break--> Dry Martini буюу хуурай Мартини: - өнгөгүй, 36,7% алколтой - Before lunch short drink - хуурай амттай Гарал үүсэл нь: анх 1860 онд Сан Францискогийн том бармен болох Мартинэз Томас зохиожээ. Холигч стаканд холино, коктейлны стаканд өгнө. 1,5 сл Хуурай Мартини 5,5сл Жин Хийх арга: Холигч аяганд дүүртэл нь мөс хийж мөсийг нь шүүгээд дээрээс нь хуурай Мартини, Жинээ хийгээд халбагаар odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-88392094588679371192009-03-19T22:09:00.000-07:002009-03-19T22:29:08.045-07:00LES VERMOUTHS <!--break--> Маш эртний эддээ гэж . Анх 1570 онд Гиоанвинтонио Содерини гэгч Герман гаралтай "Wermut" нэрийг өгчээ харин түүнээс хойш XVII зууны үед Италид үйлдвэрлэгдэж эхэлжээ. Вермүт гэдэг нь A.B.V (Apperitif a Base du Vin ) буюу апперитивд уудаг виноноос гаралтай дарс болно. Үүнийг хийхдээ цагаан виног э/ч ба мистэл гэгдэх усан үзэмний өтгөн шүүсийг архитай холисон зүйлтэй, мөн архи ,олон odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-18965352318550904622009-03-19T22:08:00.000-07:002009-03-19T22:09:11.976-07:00Мантуу <!--break--> Нэг Зочины хүсэлтээр Мантууны жор орууллаа. - Ойролцоогоор 500г гурил - 400г бүлээн ус - 1ш амны жижиг халбага э/ч - 2ш амны жижиг халбага давс - 1ш амны том халбага дрожжи Эхлээд ус, давс, э/ч, дрожжио гурил зуурах түмпэндээ хийж хутгана тэгээд гурилаа шигшин хийж зуурна тэгээд 30-40 минут битүү амраагаад гурилаа 2 хуваагаад хавтгай болгоно тэгээд нэг талаас нь хуйлж нарийн odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-20772574676634365132009-03-19T22:07:00.000-07:002009-03-19T22:08:25.328-07:00Төрсөн өдрийн ширээ <!--break--> Хүүгийхээ төрсөн өдөрт зориулж бэлтгэсэн юмсаас ... Эхнийх нь бол төрсөн өдрийн торт Мултиколор мини мафин эклэр Чихэрэн кэйк Жимс Ширээ odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-18401608944926359502009-02-06T05:20:00.000-08:002009-02-06T05:21:42.117-08:00Saint Valentine- шоколад <!--break--> За тэгээд шоколадаа зөөлөн гал дээр зөв халаачихвал болнодоо. Нэг саванд ус хийж гал дээр халаагаад дээр нь жижиг саванд шоколадаа хийж хайлуулна хит халуун гал дээр удаан халааж болохгүй ер нь бол шоколадаа хайлаад ирэхлээр нь хутгаад гал дээрээс аваарай! Хэтэрхий халаасан гэж бодвол хүйтэн саванд шоколадаа юүлээрэй! Тэгээд дээрх хуванцар хэвэнд дүүргэж хийгээд доош нь харуулж odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-17487027669868208442009-02-06T05:19:00.000-08:002009-02-06T05:20:10.313-08:00Тараг <!--break--> За ингээд миний бүрдэг тараг - 2,3л сүү (тослогтой шүү тослоггүй бол бүрэлдэхгүй ) - 2ш савтай натур тараг Эхлээд сүүгээ цэвэр саванд хийж халаана чигчий хуруугаа дүрж үзэн самарна тэгээд халуун бүлээн болсоны дараа 2ш тарагаа хийж сайн хутган самарна, тэгээд таглаад тавьчих 6-8 цагийн дараа бүрэлдсэн байна . Миний хувь зөгийн балтай идвэл гоё байдаг. odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-76939697027449745662009-02-06T05:18:00.000-08:002009-02-06T05:19:22.659-08:00Pizza <!--break--> Нэг ширхэг мини Пицца хийв Талхны гурил зуураад үүнд - 250г гурил - 1жижиг халбага давс - 5жижиг халбага э/ч - 10г дрожжи - 25г тос - 150г бүлээн ус Эхлээд ус давс, дрожжи, э/ч, тос, зэрэгээ хийгээд сайтар холиж байгаад гурилаа шигшиж хийгээд зуурна гурил нь хэт нялцгай байвал нэмж гурил хийж болно. тэгээд бөөрөнхий болгож байгаад даавуу тавьж хөөлгөөд хэдэн минутын дараа дахин odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-65320186566307713462009-02-06T05:17:00.000-08:002009-02-06T05:18:35.683-08:00Tiramisu <!--break--> - 3ш өндөг - 100г бор э/ч - 1 жижиг уут ванильтай э/ч - 250г маскарпон - 24ш хуруун бискүй - 1/2л хар чихэргүй кофе - 30г какао Өндөгөө шөр цагаанаар нь ялгана тэгээд өндөгнийхөө шарыг 2 янзийн э/ч -тэйгээ хольж сайтар хутгана Дээрээс нь маскарпоноо хийж сайтар хутгана Өндөгнийхөө цагааныг нэг чимх давстай хөөсөртөл хутгана Тэгээд түрүүчийнхээ холимогтой холино odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-91868178399407480812009-02-06T05:16:00.000-08:002009-02-06T05:17:21.416-08:00Боорцог <!--break--> Өнөөдөр Боорцог хийлээ хааяа боорцог гоё байдгийн та нар боорцог хийхдээ юу юу холидог вэ ? Туршлага солилци зарим хүмүүс майноз хийдэг нэг удаа хийж үзсэн дажгүй л юм байна лээ. Миний хувьд би өнөөдөрийхөө жоронд яг үнэнийг хэлхэд баримжаалаад хийчихсэн ойролцоогоор 200мл халуун усанд 1жижиг халбага давс , 5 халбага э/ч, хийж сайтар хутгаад усаа бага зэрэг хөргөж байгаад хөөлгөгч odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-38080655714378024872009-02-06T05:15:00.000-08:002009-02-06T05:16:42.134-08:00Kimbab <!--break--> за энэ бол Солонгосын дэлгүүрт байдаг л юмнууд авсан юмаа орцонд нь -гахайн махан хиамархуу юм - хутгаж шарсан өндөг - чихэрт дарсан цагаан лууван шар өнгөтэй болчихсон байна - за тэр бор юмыг ёстой хэл мэдэхгүй байна нэг ногоо - нарийн хирчсэн өргөст хэмх - хавчны мах - кимчи - бас нэг юм хийдэг нь чанасан лууван өөр бас салатны байцаа ногоон сонгино хийж болно Европууд авокат odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-56405247557851696562009-02-06T05:14:00.000-08:002009-02-06T05:15:23.425-08:00Donuts <!--break--> Donuts -ны жор Эхлээд 100г гурил 80г хөөлгөгчтэй бүлээн усаар зуураад хөөлгөнө. - 3-4ш өндөгний шар - 1 чимх давс - 15г сүү - 30г э/ч - 30г масло - 2 жижиг халбага хөөлгөгч - 125г гурил Энэ бүгдийг хийж хөөсөн гурилтайгаа зуурна автомат холигч байхгүй бол гараараа сайн зуурч амраана тэгээд жижиг жижиг таслаад голд нь нүх гаргаж тавина . Хэдэн минутын дараа бага зэрэг хөөнө тэгэхлээрodnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-10445766413306606922009-02-06T05:13:00.000-08:002009-02-06T05:14:19.566-08:00Baguette <!--break--> Өнөөдөр багэт хийлээ жорыг нь өөрөө тааруулаад л хийчихлээ Солонгосын талх таалагдахгуй байнаа яг л резин гэсэн үг ... - 400-500г гурил - 11 г түргэн хөөлгөгч дрожжи - 200г бүлээн ус - 1 амны жижиг халбага давс - 5 амны жижиг халбага э/ч Эхлээд усандаа э/ч, давс, дрожжиоо хийж сайтар хутгана тэгээд гурилаа шигшиж хийгээд зуурна сайтар нухаад таглаад тавьчих тэгээх хөөнө дахин odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-11710628434964451082009-02-06T05:12:00.002-08:002009-02-06T05:13:25.877-08:00*Бууз* <!--break--> Өнөөдөр сайхан бууз хийв та нарын ходоодны шүүсийг ялгаруулах гэсийн хэхэхэ бас Урнаа бүсгүйд зориулж олон янзын чимхэлт хийсэн шүү! лам бууз гэж байгаа odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-23791443354525421192009-02-06T05:12:00.001-08:002009-02-06T05:12:35.988-08:00Амархан алимтай жигнэмэг <!--break--> - 80г э/ч - 2ш өндөг - 60г масло - 100г гурил - 2 амны жижиг халбага хөөлгөгч - 1ш нимбэгний үрсэн хальс - 2ш алим Эхлээд э/ч өндөг 2-оо сайтар хутгана дээрээс нь маслаа хийж уустал нь хутгана (масла хит их хайлуулж болохгүй ) тэгээд дээрээс нь шигшсэн гурил , хөөлгөгч, нимбэгний хальс зэргээ хийж сайн хутгаад бага зэрэг тослож гурилдсан хэвэнд хийж дээрээс нь алимаа нимгэн нимгэн odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-31036924781160326072009-02-06T05:11:00.001-08:002009-02-06T05:11:54.193-08:00Шарсан Тахиа <!--break--> Зүгээр л энгийн маягаар шарсан тахиа Тахиагаа давс перецээр амтлаад дээрээс нь баахан масло тавиал болоо тэгээд тойруулаад хэдэн төмс, лууван, сонгино хирчээд 200С-т 55-65 минутанд болгоно 30 минут болоод тахиагаа эргүүлж хайлсан маслыг нь дээрээс нь гойжуулаарай хөлдүү биш бүтэн тахиа шүү! odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-53670730138192194282009-02-06T05:10:00.001-08:002009-02-06T05:10:46.292-08:00Ногооны ороомог <!--break--> Ногоонд дуртай хүмүүст зориулав! Өөрийн дуртай ногоогоороо хийж болно миний хувьд - Лууван - Чинжүү (ногоон , улаан, шар) - Сонгино, Сармис - Өргөст хэмх - Мөөг - Броколи - Авока - Хялгасан гоймон - Будааны гурил - Тайланд соус Бүх ногоогоо цэвэрлэж арилгаад нарийн хирчээд тус тусд нь амтлаж шарна. Гоймонгоо халуун усанд дэвтээгээд тосод шараад бага зэрэг цуу хийж амтална. odnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3077105979331254728.post-58668428145026463462009-02-06T05:09:00.001-08:002009-02-06T05:09:58.057-08:00Шинэ Оны Торт <!--break--> Эхлээд дотрох крэмийн хийнэ 2 янзын крэм хийнэ Крэм 1: - 250г сүү - 115г масло - 70г э/ч - 2ш өндөгний шар - 40г гурил - 10г чихэргүй сасао Сүүгээ хөөрүүлнэ , э/ч-ээ өндөгний шартай сайтар хутгаад дээрээс нь гурил, сасаогоо хийж хутгана тэгээд хөөрүүлсэн сүүгээ хийж хутгаад сүү хөөрүүлсэн савандаа хийж зөөлөн гал дээр халааж байн байн хутгаж өтгөрүүлнэ. Тэгээд 55г масло хийж хутгаадodnoohttp://www.blogger.com/profile/17094503752857592373noreply@blogger.com0